Четвер, 16.05.2024, 13:06
Вітаю Вас Гість | RSS
НІКОПОЛЬСЬКИЙ КУЛЬТУРНО-ДОЗВІЛЛЄВИЙ ЦЕНТР
Головна » 2011 » Вересень » 23 » XVI Міжнародний фестиваль мистецтв «Співограй»
XVI Міжнародний фестиваль мистецтв «Співограй»
15:58

З 14 по 18 вересня в м.Феодосія проходив XVI Міжнародний фестиваль мистецтв «Співограй». Ця подія щороку збирає понад трьохсот учасників з України, Росії, Белоруcіі, Молдови, Вірменії та багатьох інших країн, цього року були представники з США та Німеччини. На цьому фестивалі м.Нікополь представили талановиті учасники у вокальному жанрі - шоу-група «Сім нот» (керівник Валерій Колесников), а в театральному - дитячо-юнацький театр «Казка» (режисер Оксана Подольська) КЗ «Нікопольський культурно-дозвіллєвий центр».

Фестивальна програма почалася з ходи учасників по набережній з прапорами країн-учасниць, яка рушила від бази відпочинку «Динамо» до міського Палацу культури. Після цього відбувся вечір знайомств та жеребкування. Учасникам була можливість не тільки познайомитися один з одним, а й проявити свої таланти і спритність у різноманітних конкурсах. Також, в рамках конкурсу всі бажаючі змогли висловити свої емоції малюнком на асфальті.

До складу журі увійшли фахівці в області вокального та театрального мистецтв, працівники культури. Так само, як і учасники фестивалю, склад журі був багатонаціональним. Наприклад, вже багато років майстерність учасників  вокального конкурсу оцінює журі на чолі з народною артисткою України, викладача вокалу київського інституту музики ім. Р.Глієра Лідія Михайленко, а театральне журі очолила професор, завідуюча кафедрою театральної режисери КНУКіМ - Ніна Гусакова.

Урочисте відкриття фестивалю відбулося 15 вересня. У перший конкурсний день свої вокальні таланти продемонстрували нікопольчанки Ксенія Коковихіна, Анна Карпенко та Дар'я Романічева.

На другий конкурсний день відбулося нагородження учасників півфіналу і оголошення списку тих, хто пройшов до вокального фіналу, тобто фінал вокального жанру.

17 вересня стартував театральний конкурсний день і тринадцять театральних колективів презентували свої постановки на суд журі. Зануривши усіх в дивовижний світ дитинства, казки і добра, наш дитячо-юнацький театр «Казка» продемонстрував яскравий виступ артистів у виставі «Жили-були дві лисички».

 

  

  

 

В останній день фестивалю відбулося урочисте нагородження переможців та Гала-концерт на центральній площі міста Феодосія. 

Церемонія нагородження була хвилюючою, до самого останнього моменту ніхто точно не знав, який диплом він отримає. Так спеціальним дипломом «За волю до перемоги» була відзначена Ксенія Коковихіна, високе звання Лауреата ІІ ступеня отримала Дарина Раманічева, а дитячо-юнацький театр «Казка» був відзначений дипломом «За кращу сценографію у виставі» і отримав звання Лауреата ІІ ступеня ХVI Міжнародного фестивалю мистецтв «Співограй».

Так що наше місто може пишатися своїми представниками. Ксенія Коковихін, Анна Карпенко, Дарина Раманічева та дитячо-юнацький театр «Казка» ще раз довели на міжнародній арені, що Нікополь - місто перемог.

Учасники висловлюють подяку адміністрації КЗ«Нікопольський культурно-дозвільний центр», а також усім небайдужим людям, які надали фінансову підтримку для поїздки та участь колективів у фестивалі.


Переглядів: 642 | Додав: Markovy4 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Даша  
0
Лауреата ІІ ступеня отримала Дарина Раманічева - Дар`я РОманИчева.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту

markovych © 2024
Хостинг від uCoz