Четвер, 16.05.2024, 15:59
Вітаю Вас Гість | RSS
НІКОПОЛЬСЬКИЙ КУЛЬТУРНО-ДОЗВІЛЛЄВИЙ ЦЕНТР
Головна » 2010 » Квітень » 2 » Що таке КЗ "НКДЦ"
Що таке КЗ "НКДЦ"
11:21

Комунальний заклад Нікопольський культурно-дозвіллєвий центр було створено в серпні 2009 року на базі міського Палацу культури. У склад центру ввійшли Міський Палац культури, культурний центр "Оберіг”, клуб "Ровесник”, центр дозвілля "Славутич”.

Реорганізація потребувала змін в штатній структурі, методах керівництва, плануванні та організації роботи. А саме: зосередження фахівців, що забезпечують основний вид діяльності (культурно-розважальна, культурно-освітня, культурно-масова, творча та ін.) у головному закладі, об'єднання їх творчого потенціалу та взаємозамінність.

Загальна кількість гуртків художньої самодіяльності та творчих студій складає 38. З них: бюджетні – 20, платні – 17, на громадських засадах – 1. Загальна кількість учасників гуртків – 464 чол.

Для виконання поставлених цілей та задач КЗ «НКДЦ» планує створення на базі філії № 1 (КЦ «Оберіг”) Центру розвитку національних культур. Тобто, національні культурні меншинства проживаючі на території громади, мали б можливість проводити семінари, заняття по національним танцям, співу, прикладному мистецтву за для поширення власної культури, звичаїв, обрядів. Наприклад, як це було зроблено на День міста, коли кожна діаспора представляла свій творчий блок. Це було й цікаво, й пізнавально. Ми запрошуємо до співпраці по реалізації створення Центру усі національні культурні діаспори міста.

Для популяризації національної культури планується створення на базі філії № 3 (КЦ «Славутич») Центру відродження та розвитку української національної культури. Культурне та мистецьке надбання є однією з важливих ознак етапів розвитку суспільства, рівня промислового розвитку, цивілізованості. Для збереження культурної спадщини, при центрі повинні існувати майстерні,  в яких зможуть працювати члени національної спілки майстрів народних мистецтв України, та інші знавці народних ремесел. Центр планує проводити майстер-класи, концерти силами місцевих  та  запрошених майстрів, зустрічі із митцями, мистецтвознавцями, етнографами, тощо.  Проводити тематичні виставки, приймати участь у виставках в регіоні, в Україні, за кордоном. Цей напрямок роботи з населенням повинен насамперед показати людям, що ми мали високу культуру в народній творчості, яку потрібно збирати, зберегти,  вивчати та передати нащадкам.

Створення на базі філії № 2 (клубу "Ровесник” ) Центру відпочинку для людей старшого віку дозволить створити середовище для спілкування, сумісної творчості людей названого статусу. Центр дозволив би позбавити людей старшого віку одного з найстрашніших відчуттів – самоти. Ми запрошуємо до співпраці ініціативних людей які вбачають певні шляхи розвитку Центру, та готові очолювати клуби по інтересам,  осередки спільної роботи та інше.

Задля організації та підготовки культурно-виховних, культурно-розважальних, культурно-мистецьких, культурологічних заходів для різних категорій мешканців міста, організації та активізації фестивального руху, виставкової та концертної діяльності планується реконструкція прилеглої до будівлі КЗ «НКДЦ»  території у «Фестивальну площу».  Але виходячи з економічного стану країни, дефіциту бюджетних коштів ми розуміємо, що першочергові цілі мають інший характер, тому було прийнято рішення розпочати реконструкцію за власні кошти, а коли це стане можливо то з фінансуванням із бюджету та інших державних джерел. Комунальний заклад «Нікопольський культурно-дозвіллєвий центр» запрошує усіх небайдужих мешканців нашого міста прийняти участь в акції  по озеленінню клумб на прилеглій до будівлі КЗ «НКДЦ» території. Сажанці дерев, кущів, квітів – ми будемо вдячні за прояви вашої свідомості та запрошуємо на концертну програму «Хай квітне земле від роду до роду» 29 квітня о 16.00 годині на площу біля КЗ «НКДЦ» по вул. К.Лібкнехта 94 (р-н АТБ по вул. Усова). Довідки по телефонам: 5-15-86, 5-14-55, 5-02-85. Приходьте, отримаєте масу позитивних емоцій та велику порцію гарного настрою.

 

Зав. відділом маркетингу та реклами

Маркович Володимир

 

Переглядів: 797 | Додав: Markovy4 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту

markovych © 2024
Хостинг від uCoz